En väldigt kort men förhoppningsvis jätteintressant genomgång av truppen (det vill säga årgång 12/13 av Modo)

Publicerat: 9 augusti, 2012 i modo hockey

Vad är väl en ny säsong utan en genomgång av laget? Ja, inte vet jag , men här kommer en likt förbannat. Betygen får representera inga förväntningar alls till supermegaförväntingar.

Forwards

Kristian Forsberg
+
Står ut som den ende ordinarie högerskytten i laget. Men har likt förbenat svårt att sätta trissan i nätet trots relativt många chanser under varje säsong. Kämpar hårt men är inte hundra i defensiven, trots att det är hans roll. Snygg kalufs.

Janos Hari
++

Finurlig, skön känsla i klubban, hårt arbete. Bra på det mesta egentligen. Behöver bara få igång allt på en hög nivå dag ut och dag in. Har bra förutsättningar för ett ordentligt genombrott.

Mario Kempe
++

Är en större, mer mogen variant av Hari, men med kanske inte samma råtalang. Kan med tanke på hans utveckling de senaste åren ta i stort sett vilken roll i laget som helst och samtidigt vara ett hot framåt. Väldigt nyttig spelartyp för truppen. Tror dock inte han slår igenom offensivt i år heller.

Måns Krüger
+

Har ingen större uppfattning om lillebror Krüger förutom att han har bra playmakeregenskaper. Det krävs nog ett par skador på centersidan för att han ska få chansen på riktigt.

Morten Madsen
++

Fortsatte att kämpa hårt förra säsongen men var helt iskall framåt. Har ett bra skott och bra go i skridskoåkningen, måste visa mycket mer!

Marcel Müller
+++

Är  en tyngre och vassare variant av Madsen. Ser honom som en av nycklarna för en framgångsrik säsong. Han har verktygen som krävs för Modo ska kunna konkurrera på riktigt.

Ladislav Nagy
++++

Jag tror vi alla vet han kan. Frågan är om formen har bevarats. För mig är han oerhört svårbedömd. Lär förmodligen göra en del poäng på egen hand, men jag undrar om det finns spelare i truppen som passar bra tillsammans med honom.

Samuel Påhlsson
++++

Viktigaste värvningen vi gjort på många år, finns inget att tillägga som redan har sagts. Viktigt även för en kille som Susse att få avlastning defensivt.

Mattias Ritola
+++

Började bra när han kom in, men mattades snabbt av. Mycket talang men får inte alltid ut det på isen. Väldigt svårt att hitta en vettig plats i laget för honom.

Per-Åge Skröder
++++

Det är bara att försöka banka in det i skallen att Skröder är en toppspelare i Elitserien. Jag har fortfarande inte riktigt fattat det och blir lika förvånad varje säsong när han sprutar in poäng. Förmodligen börjar han tappa stinget när man väl insett hans storhet.

Dave Spina
++

Det hade ju varit guld värt om han kunde ta en plats med Skröder och Sundström och producera. 30 poäng hade räckt gott och väl. Tänk på att vi förmodligen inte behöver en lika dominerande förstaformation på grund av bredden. Har inga större förhoppningar på  Spina.

Niklas Sundström
++++

Susse kan utan problem spela ytterligare två-tre säsonger med tanke på de egenskaper han besitter. Oerhört hockeysmart. Vi får se hur han reagerar på Påhlssons intåg. Kan han nå 50 poäng igen? Jag tror inte det, men det hade varit coolt.

Björn Svensson
+

Jag är nog inte den ende som hellre hade sett Petr Kalus på hans position. Björn Svensson måste bli en tuffare och mer rejäl spelare om han ska kunna bli en nyttig spelare. Nu blir precis allt på halvmellis. Tycker dock han passade helt ok med Ritola när han fick chansen.

John Westin
+

Kommer få det tufft att konkurrera på sin position med betydligt mer erfarna spelare. Har ett rätt bra skott som han borde jobba på att använda. Måste verkligen jobba stenhårt och visa framfötterna i vinter.

Peter Öberg
++

Viktig värvning för tredje- eller fjärdekedjan. Lite miljöombyte har gjort gott för hans utveckling. Tycker han har en given plats i en defensiv formation. Det som är kul är att han har bevisat att han fungerar även offensivt, även om det förmodligen inte finns någon plats för det här.

Backar

Jonas Ahnelöv
++++

Växte oerhört under säsongen. Gick från att vara rätt så medioker till att vara Modos bästa back på slutet. Positioneringssäker och rejäl i sitt agerande. Underskattad spelare när vi går in i säsongen.

Kyle Cumiskey
+++

Årets flopp- och succévarning. Det hade varit coolt om vi hade två offensiva hot från blå. Har det någonsin hänt i Modo? Hoppas, hoppas.

Joonas Lehtivuori
+++

Allroundback som påminner en del om när Pelle Hållberg var som bäst. Jag hoppas han kan fortsätta hålla en jämn nivå även fortsättningsvis så vi får fin bredd där bak.

Richie Regehr
++++

Längesedan vi alla hade sådana förväntningar på en back som vi har med Regehr. Bara killen kan skjuta från blå så är jag glad. Jag nöjer mig där för jag har ingen koll på honom alls.

Richard Stehlik
+++
Viktigt att vi fick tyngd på backen. Satt – mest för mig själv – och gnällde på lagbygget förra säsongen, och balansen mellan försvar och anfall. Det här är en värvning i min smak.

Nichlas Torp
++

Tufft men ganska onödigt tillskott, kanske. Förväntningsradarn ger inga utslag. Proppar på blå är snygga men leder oftast till fara och färde på stor rink.

Jens Westin
++

Jobbade likt många upp sig under säsongen. Spelar ibland jävligt rejält och enkelt, men har svårt med markeringsspelet. Förmodligen lite överambitiös. Lugn och fin Jens.

Målvakter

Oscar Alsenfelt
+++

Alsenfelts karriär har gått i raketfart nu på slutet. Jag hoppas han kan fortsätta på det utvecklingsspåret. Skiljer sig lite i stil från sin konkurrent. Plus på att han arbetat med Masken innan och svarat bra på det!

Bernhard Starkbaum
+++

Välmeriterad målvakt med tanke på hans ålder. Gjort bra ifrån sig både i ligaspelet och i landslaget. Det senare är mest intressant för oss, för EBEL är en rätt så kass liga. Det ska bli jätteintressant hur han klarar av Elitserien.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s