Dags för årets laggenomgångar

Publicerat: 26 juli, 2010 i elitserien

Jag tänkte så smått börja kolla igenom lagen inför höstens elitseriestart, från A till T. Det har hänt en hel del sedan i våras. Många duktiga yngre spelare har lämnat för NHL, men några guldkorn har även lyckats hitta hit, vilket är kul. Jag tror inte vi kommer få se en tokjämn serie år, vilket jag bara tycker är bra. Det ska vara något eller några lag däruppe som alla strävar efter att vinna mot, så att serien inte bara lunkar på och alla slår alla hela tiden. Jämnhet tyder inte på kvalité.

I år har jag valt att skriva lite mindre, och istället försökt mig på någon slags betygssättning av spelarna i alla lagen. Jag presenterar skalan här så slipper vi se den i varje inlägg framöver. Sen så blir det ingen direkt tippning i presentationerna, det kanske kommer senare när man har bättre överblick. Däremot finns det med en liten antydning till var laget kommer att hamna. De benämns på följande sätt: Runt kvalseriestrecket, runt slutspelsstrecket, i mellanskiktet, i toppstriden.

Betygssättning kommer generellt sett att vara hård. Om jag är tveksam så kommer jag att välja det sämre betyget framför det bättre. Jag kommer inte heller att väga in saker som skaderisk eller vad jag tror spelarna kan prestera om de fortsätter att utvecklas. Annars skulle jag lätt kunna frestas till att ge många juniorer eller yngre spelare snäppet högre betyg än vad de förtjänar för stunden. På grund av dessa faktorer så kommer totalbetygen inte alltid att reflektera den position jag tror lagen slutar på. Ishockey är ju ändå framförallt en lagsport.

Betygsskala


Tveksam elitserieklass
Spelare på väg upp i karriären, eller de som helt enkelt inte håller.


Godkänd elitserieklass
Okej på den här nivån, men höjer sig sällan över mängden.


Bra elitserieklass
Bidrar till laget på reguljär basis.


Mycket bra elitserieklass
Lagets stjärnor och gå-till-killar.


Superb elitserieklass
Elitseriens absoluta toppspelare.

Annonser
kommentarer
  1. […] Dags för årets laggenomgångar […]

  2. […] (Tredjemålvakter räknas inte in i det samlade betyget.) Betygssystem […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s