Vuxna människor & heja internetmobben!

Publicerat: 28 april, 2010 i övrigt

Antar att ni följt soppan som utspelar sig kring Modos officiella forum. Att det ska stängas/inte stängas/kanske stänga/tillfälligt stängas, vem vet. Det har ju länge ändå varit en ankdamm som dominerats av några få högljudda kvackande tokar. Ibland har det känts som att vara tillbaka i förskolan. Men det har också varit ett fantastiskt bra forum, där det funnits många intressanta diskussioner genom åren. Men jag skiter egentligen i allt det där. Jag har ändå tänkt att lägga av innan nästa säsong, men ville vara kvar tills att de nya kände sig varma i kläderna. Det är aldrig bra att stanna på en position för länge, i mitt tycke. Dags att gå vidare helt enkelt.

Det är dock inte det som ska diskuteras. Utan det här den här diskussionen om modereringen på forumet. Och att någon har läckt information från interna diskussioner, vilket är något vi länge misstänkt. Vi får se om den lille skiten vågar ge sig till känna. Men om vi börjar med själv modereringen så har den länge varit under all kritik. Slapphänt, inkonsekvent. Allmänt slött helt enkelt. Fokus har legat på uppenbara regelbrott, istället för att rikta udden på verkliga bovarna, som har kommit undan bara för att de varit vältaliga och därför ansetts untouchable. Dessa individer har sakta men säkert lett forumet till en plats där de få som vågat ta en diskussion snabbt blivit utmobbade och marginaliserade. En situation som nästan ter sig tragikomisk med tanke på det som skedde i Bjästa och debatten som följde. Elitism är osäkerhetens budbärare.

Vi har dessutom seriösa bloggare som snackar goja helt enkelt och tror sig företräda någon slags sensationell sanning och därigenom ytterligare spätt på den ryktesspridning och rena lögner som härskat i debatten. Det utan att ta kontakt med någon av oss andra. Knappast en professionell hållning för folk med journalistiska ambitioner. Vi har vidare haft otaliga diskussioner som dominerats av halmdockor istället för att nå essensen, det som varit viktigt. Hur går vi tillsammans vidare och vad är det som måste förändras? Frågor som jag gång på gång försökt att få svar på utan att lyckas. Inte en enda gång har någon velat ta en diskussionen mano-a-mano. Ansvaret har hela tiden flyttats, och som en konsekvens har lösningar aldrig uppnåtts. Det här är typer som man stött på gång på gång ute på nätet. De vill egentligen inte lösa något, utan bara skrika högst och boosta sitt ego.

Det går inte att komma ifrån att vi moderatorer har misslyckats fatalt i vårt arbete, och med den tidigare erfarenhet jag har med uppdrag på bra mycket aktivare forum, där jag dessutom varit ytterst ansvarig, så är det fanimig helt värdelöst att jag inte lyckades se vad som skulle komma bra mycket tidigare. För när väl bollen börjat rulla så är den nästintill omöjligt att stoppa utan riktigt drastiska åtgärder. Vi var helt enkelt inte ståndaktiga nog när det började blåsa. Böjer man sig är det kört. Internet är ingen demokrati och kommer aldrig att bli. Det funkar helt enkelt inte. Men jag är också besviken på att vissa inte genomskådat det falskspel som skett i den subjektiva sanningens tecken. De har helt enkelt svalt allt med hull och hår utan att tänka efter själva.

Nä, nu skiter jag i det här. Dags att börja njuta av den stundande sommaren. Allt detta är så jävla infantilt löjligt. Vuxna människor. Vilka fån ni är. Hej svejs.

/Martin Sellgren

Annonser
kommentarer
 1. Anonymous skriver:

  www till moderator forumet har i flera års tid legat öppen för vem som helst.många har kunnat titta in presic när dom vill.dom som kvackat hökst har säkert tittat mesttråkigt att det stängdes.jag tycker det var brahär är adressen.http://www.modohockey.se/juniorer/forum_visakategori.cfm?Kategori=9

 2. siffra 22 skriver:

  håller med anonym' och att någon har läckt information från interna diskussioner, vilket är något vi länge misstänkt. Vi får se om den lille skiten vågar ge sig till känna 'det är ingen som har läckt. Adressen till MoDo Hockeys forum för moderatorer har länge cirkulerat på nätet. Innan man skyller på den ena och den andra måste MoDo titta över sina rutiner. Det går inte ha ett forum för moderatorer som alla kan läsa. Glöm inte att stänga dörren när ni öppnar forumet igen.

 3. Hej. Ser att du använder loggan som jag ritat i ditt sidhuvud. Jag har själv lyckats med konsten att tappa bort orginalet. Har du kvar orginalfilen? Minns inte om jag delade ut den på det gamla forumet. Om du har kvar den skulle jag gärna vilja få den mailad till mig.

 4. Havrepucken skriver:

  Är det som ni säger är det ju ännu värre. Då inte en jävel har sagt något. Ungefär som när man skriver under anonym.

  Joakim, jag har en png, det är allt. Ge mig din adress eller skicka ett mejl till mig om du vill ha den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s