De 5 skönaste övergångarna

Publicerat: 14 augusti, 2009 i djurgårdens if, elitserien, färjestads bk, frölunda hc, luleå hf, rögle bk, skellefteå aik, timrå ik

Såg att Sveriges snyggaste hockeysnille hade en upplysande genomgång i Aftonblaskan om spelaromsättning i ES. Den hade väl ökat med typ två pers, och det blev stora rubriker. VART TOG DE VÄGEN? Jo, det ska jag tala om för er. I alla fall för fem av dem, eller ja, sex.

5. Mattias Tjärnqvist

RBK till DIF
”Jag vill vinna SM-guld.” Ja, det kan ju diskuteras. Men det går ju ändå inte att komma ifrån att chansen är betydligt större i Djurgården, som ser mer spännande ut än på länge. Man har en tydlig strategi med sina nyförvärv, och sitter på ett väldigt talangfullt lag. Stämmer allt så blir det slutspel. Och Matte är en viktig pusselbit hos Hardys nygamla järnkaminer.

4. Mikko Lehtonen
TIK till FHC
En av Elitseriens bästa backar byter från ett mittengäng till en stjärnspäckad trupp med ambitioner. Dessutom slipper han vara lagets självklare go to-guy och den press det innebär. Som finne är det nog skönt. Sen så kanske Bambi hoppas på att få extraknäcka på Disney On Ice. Han är given där också.

3. Eero Somervuori
FBK till BIF
Färjestad brukar ha en hyfsad känsla för vad de dumpar och vad de behåller. Men jag undrar om inte Runken sliter i sin alltmer glesa kalufs nu så här i efterhand. Eero hade varit given i förstalinan hos sin gamla klubb, något han också blir hos Brynäs. Ett av årets klipp.

2. Kent McDonell
SAIK till FBK
Fatso är en lat skit som mest gled runt förra säsongen i fjärdekedjan. Enligt SAIK-supportrarna alltså. Men McDonell lyckades ändå panga in hel del mål och slutade med en respektabel poängskörd. Enter FBK, med Goren och Perra. Klaffar det är Eero-affären snabbt glömd och förlåten.

1. The Abbotts
RBK till LHF
De slipper nog kvalserien. Förhoppningsvis. Det sköna är kanske inte den förmodade uppgraderingen, utan det är ärkefrozarnas förväntningar på bröderna. Får en helt annan press på sig nu. Levererar de inte är Luleå farligt uddlösa. Ett make it or brake it-paket av gigantiska proportioner.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s