Vår i luften

Publicerat: 20 april, 2009 i if björklöven, leksands if, modo hockey, timrå ik

Dagens tips:

  • Bedros & Co! Hör av er till Freddan och deala om Zacke. Ni lövar ju honom. Alla skulle bli nöjda och glada.
  • Peo! Ja, eller Lundström. I Steen får ni en utmärkt andrecenter på allsvensk nivå. Kör hårt. Våga!
  • Linkan! Snacka ihop dig med Robban och värva Snellman och Wargh. Vi lovar, det är bra spelare. Kom igen. Hedin på köpet.

Vårstädningen fortsätter alltså i Modo. Jag trodde aldrig jag skulle få uppleva så här raka rör i föreningen. Man är faktiskt en smula chockad. Hakan i golvet. Undrar hur tankarna kommer att gå när vi alla har hämtat oss.

Hittills har agerandet varit nästintill klockrent. Det enda jag är tveksam om är Yetman. Jag har alltid varit en smula konfunderad varför han stått på artistkontrakt under två säsonger. Det har känts väldigt onödigt. Min teori är att det var Yetman själv som ville ha sommaren i Kanada. Men nu vill ju tjoppen ha ett rakt kontrakt. Det är också det som gör mig lite positiv. Kanske att han kan höja sig med svensk sommarträning och spel direkt från första match. Att Westin kommer få förlängt är skitkul tycker jag. Man slänger inte bort en ung kille efter en dålig säsong. Vårda. Han kommer bli en stabil spelare för tredje backpar vad det lider.

Hur blir det med Tuokko och Kurvinen? Marco lider nog lite av en märklig stämpel som sitter i från den här säsongen – märkt av omständigheterna. Jag påverkas av den också. Var väl bra i en sådär fem matcher. Men då precis som man trodde han skulle spela. Mikko växte och kändes på slutet tio kilo tyngre och spelade med en helt annan pondus.

***

Tänkte på målvaktsituationen igen. Säg att både Salak och Gerber är aktuella. Båda är som jag ser det långsiktiga lösningar beroende hur man tänker. Salak är ung, utvecklingsbar och odraftad. Gerber vet vi vad han kan och är samtidigt en utmärkt lösning om man vill skola in Svedberg. Säg två år där. Jag tror att jag börjar luta åt den senare. Den finska ligan är dränerad på talang och man vet inte riktigt vad man får där längre. På plussidan så stod han i och för sig i ett mediokert TPS, och han spelade riktigt bra i slutspelet. Dessutom hade han bara två målvakter före sig i total istid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s